Суд у Житомирі відпустив під домашній арешт підозрюваного в держзраді блогера Муравицького – адвокат

Муравицького затримали в серпні 2017 року
Фото: wikipedia.org

Адвокат Андрій Доманський зазначив, що необхідність тримати під вартою підозрюваного в держзраді блогера Василя Муравицького сторона обвинувачення обґрунтовувала тільки тяжкістю злочину.

Підозрюваного в держзраді блогера Василя Муравицького суд відпустив 27 червня під домашній арешт. Про це "Стране" повідомив адвокат Андрій Доманський.

"Сьогодні сторона захисту вкотре розгромила доводи прокурорів, які намагалися у процесі засідання внести докази, яких не було в матеріалах справи, ґрунтуючись на тому, що слідчий просто забув це зробити", – сказав він.

За словами Доманського, під час судового засідання сторона обвинувачення аргументувала необхідність тримання Муравицького під вартою тільки тяжкістю злочину.

За даними організації "Успішна варта", рішення про домашній арешт ухвалив Корольовський районний суд Житомира.

Муравицького затримали в серпні 2017 року. За даними СБУ, у своїх матеріалах блогер обґрунтовував законність зміни меж території та державного кордону України, справедливість анексії Криму Росією, створення терористичних псевдодержутворень на сході України, поширював інформацію про збір коштів для бойовиків.

Комітет захисту журналістів минулого року заніс Муравицького до списку представників ЗМІ, яких утримують за ґратами.