Супрун: Алкоголь та низька температура на вулиці – небезпечна комбінація

Супрун: Незалежно від кількості, вживання алкоголю негативно впливає на організм і призводить до низки хвороб
Фото: uacrisis.org

Людям із серцево-судинними захворюваннями треба відмовитися від вживання алкоголю на холоді, заявила в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook закликала українців утриматися від вживання алкоголю за низької температури повітря на вулиці.

"Багато людей досі вірять у поширений міф – треба випити алкоголь, аби зігрітися. Тому часто перед виходом на вулицю або під час прогулянки вживають щось "гаряче". Насправді відчуття тепла від алкоголю оманливе. Незалежно від того, який саме алкогольний напій ви п'єте", – зазначила Супрун.

Вона пояснила, що алкоголь розширює судини на поверхні тіла, а приплив крові викликає відчуття тепла. "Внутрішні органи в цей час втрачають тепло. Втрата тепла з поверхні шкіри і кінцівок на холоді відбувається швидко, а загальна температура тіла знижується", – пояснила вона.

За словами Супрун, тремтіння, яке людина відчуває на холоді, є одним зі способів, який допомагає тілу зберігати тепло. Алкоголь порушує цей захисний механізм. Надмірне потовиділення після вживання спиртного також може знизити температуру тіла.

Люди, які занадто багато випили, схильні не звертати уваги на холод і, наприклад, знімати верхній одяг на вулиці, щоб трохи охолонути – така поведінка в кілька разів підвищує ризики переохолодження, наголосила міністр.

"Алкоголь та низька температура на вулиці – небезпечна комбінація. Особливо обережними треба бути людям, які мають серцево-судинні захворювання. Незалежно від кількості, вживання алкоголю негативно впливає на організм і призводить до низки хвороб", – додала Супрун.