Супрун про електронні сигарети: Не шукайте легких шляхів кинути палити

Кожен п'ятий підліток в Україні є споживачем електронних сигарет
Фото: pixabay.com

Люди, які намагаються відмовитися від паління за допомогою електронних сигарет, мають нижчі шанси на успіх, ніж ті, хто цих пристроїв не використовує, заявила виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

Виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун 21 червня у Facebook попередила про небезпеку електронних сигарет.

За її словами, досі немає переконливих свідчень, що перехід на вейп, навіть для курця зі стажем, можна вважати "справді вдалим рішенням".

Супрун нагадала про дослідження, які вказують, що люди, котрі намагаються відмовитися від паління за допомогою електронних сигарет, мають нижчі шанси на успіх, ніж ті, хто цих пристроїв не використовує.

"До того ж це сприяє виникненню нового, так званого дуального (подвійного), стилю куріння, тобто споживання електронних і звичайних сигарет одночасно", – уточнила глава МОЗ.

Чиновниця повідомила, що майже кожен п'ятий підліток в Україні є споживачем електронних сигарет, а їх пасивне куріння небезпечне для вагітних жінок і дітей.

"Не шукайте легких шляхів кинути палити. Найкращий спосіб зробити це – відмовитися від куріння взагалі", – резюмувала Супрун.