Кількість тестів на коронавірус методом ПЛР збільшать до 8–10 тис. на добу

Медики вже отримали приблизно 4,5 тис. ПЛР-систем українського виробництва
Фото: ЕРА

Наразі в Україні на добу проводять приблизно 5,5–6 тис. ПЛР-досліджень на коронавірус. Завдання на найближчий час – збільшити їх кількість до 810 тис., повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

В Україні кількість ПЛР-тестувань на коронавірус збільшать до 810 тис. на добу. Про це сьогодні під час брифінгу заявив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов, повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

"Ми плануємо збільшувати ПЛР-тестування. На сьогодні на добу проводимо близько 5,5–6 тис. досліджень. Завдання на найближчий час – збільшити до 810 тис. тестувань на добу", – зазначив Степанов.

Він повідомив, що медики вже отримали приблизно 4,5 тис. ПЛР-систем українського виробництва, кожна з них нараховує приблизно 100 тестів.

"Ми будемо закуповувати й далі ці тест-системи, вони відповідають світовим стандартам", – підкреслив міністр.

Він додав, що із цього тижня в Україні будуть проводити консультації про масове ІФА-тестування (такі тести визначають антитіла до збудника інфекції).

"Це важливо, тому що в нас є підстави вважати, що якщо в людини є антитіла, то в неї є імунітет до захворювання. Цього тижня в нас будуть відповідні консультації з ученими Національної академії наук, експертами Всесвітньої організації охорони здоров'я – яким чином застосовувати ІФА-тести, в яких випадках, адже золотим стандартом є ПЛР-тестування", – сказав Степанов.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

За даними американського Університету Джонса Гопкінса, загальна кількість інфікованих у світі перевищила 2,97 млн, із них більш ніж 206,5 тис. людей померло, понад 868,4 тис. одужало.

Станом на ранок 27 квітня в Україні коронавірус підтверджено у 9009 людей. Померло 220 осіб, 864 пацієнти вже одужали.