У 2018 році Канада відмовила у видаванні візи 26,77% українців – посол

Шевченко: Аргументи, що українці не можуть грамотно заповнити документи, я не сприймаю
Фото: Andriy Shevchenko / Facebook

Посол України в Канаді Андрій Шевченко заявив, що не бачить логічних і раціональних аргументів, які пояснили б значну частку відмов українцям в отриманні канадської візи.

Кожен четвертий українець, який звернувся до диппредставництва Канади по візу в цю країну, дістає відмову. Про це в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив посол України в Канаді Андрій Шевченко.

"У мене є свіжі дані статистики, і за перші п'ять місяців 2018 року ми маємо 26,77% відмов. Я вважаю, що це колосальна цифра, яка не відповідає тому партнерству і дружбі, що існують між Україною і Канадою. І не бачу логічних, раціональних аргументів, які б пояснювали таку цифру. Аргументи про те, що українці не можуть грамотно заповнити документи, я не сприймаю", – сказав він.

За словами дипломата, перед наданням Україні безвізу в Шенгенську зону не могло потрапити 3–5% тих, хто звернувся.

"Мені здається, що ні нас, ні Канаду не може насправді влаштовувати така ситуація. Ми перебуваємо в постійному діалозі з канадським урядом щодо цієї теми. І я сподіваюся, що буде радикально переглянуто ставлення Канади до того, як вони розглядають документи наших співгромадян", – зазначив Шевченко.

Він погодився, що встановлювати візові правила – суверенне право будь-якої держави.

"Ми не маємо права диктувати канадцям, як будувати свою міграційну політику, але, я думаю, що ми абсолютно маємо право вимагати набагато якіснішого ставлення до розгляду наших документів", – заявив дипломат.