У Чернігівській області поховали 117-річну жінку, яка була найстарішою в Україні

Померла найстаріша жінка України
Фото: semenovka.at.ua

117-річна жителька села Жадового Чернігівської області Христина Нагорна входила до п'ятірки найстаріших жінок планети.

3 листопада в селі Жадовому Семенівського району Чернігівської області померла 117-річна Христина Нагорна, яку занесено до Національного реєстру рекордів як найстарішу жительку України, повідомили "Укрінформу" в Семенівській райдержадміністрації.

Завідувач сектору інформаційної діяльності, комунікацій із громадськістю і з питань надзвичайних ситуацій Тетяна Пархоменко розповіла, що похорон відбувся 4 листопада. За її словами, Нагорна померла від старості.

Довгожительку поховали на місцевому кладовищі. Похорон організували сусіди, сільська рада і соціальна служба, яка за нею доглядала.

Агентство пише, що 117 років жінці виповнилося 2 липня 2017 року. Вона не вчилася в школі, усе життя жила в Жадовому, де понад 30 років пропрацювала у колгоспі.

Зазначають, що коли Нагорній виповнилося 100 років, у неї ще була корова, а у 110 років вона обробляла город, розводила кролів та птицю. Жінка була заміжня чотири рази. Її дочка від першого шлюбу померла у 2000 році. У Нагорної було четверо онуків та 12 правнуків.

У Національну книгу рекордів жінку занесли в березні 2017 року, коли їй було 116 років. Вона входила до п'ятірки найстаріших жінок планети.