У казахстанському Актау влада замкнула зовні двері в під'їзд багатоповерхівки, щоб мешканці не порушували правил карантину

У дверях вирізали отвір для передавання продуктів
Фото: inaktau.kz

Двері в ізольований під'їзд будинку в 11-му мікрорайоні Актау зачинили на клямку зовні, продукти мешканцям передають через вирізане віконце. У будинку було виявлено інфікованого коронавірусом.

4 квітня влада міста Актау в Казахстані зачинила зовні на клямку двері в під'їзд багатоквартирного будинку, у якому було виявлено випадок COVID-19. Про це повідомив портал InAktau.

Комунальники прорізали невелике віконце для передавання продуктів.

Найбільше мешканці побоюються, що в разі непередбаченої НП – пожежі або витоку газу – не зможуть вибратися зі своїх квартир, пише портал.

Таких заходів влада вжила, щоб ніхто не порушив карантину. У будинку було виявлено чоловіка, хворого на коронавірусну хворобу COVID-19. Вірус виявили й у його дружини.

"Усі під'їзди цього будинку від першого до п'ятого поверху і всю прибудинкову територію в радіусі 500 метрів було продезінфіковано. Обробили також спортивні та ігрові майданчики, дорожній покрив, також чагарники і дерева. Жителям карантинного під'їзду санітарні фахівці роз'яснили всі правила", – пояснила те, що відбувається, пресслужба акимату в Instagram.

У пресслужбі наголосили, що дверей, усупереч побоюванням мешканців, не заварювали.

За даними на 7 квітня, у Казахстані підтверджено 685 випадків коронавірусної інфекції. Померло шестеро людей.