У Києві протягом дня за порушення карантину оштрафували майже 30 закладів

Усього перевірку провели на 112 об'єктах
Фото: Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві / Facebook

Серед порушників, на яких було складено протоколи, – заклади громадського харчування, магазини, промислові та дошкільний навчальні заклади, повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Києві.

У Києві напередодні за порушення вимог карантину оштрафували майже 29 закладів. Про це 15 липня у Facebook повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Києві.

Серед порушників, на яких склали протоколи, – 10 закладів громадського харчування, 10 магазинів, вісім промислових та один дошкільний навчальний заклад.

Усього перевірку провели на 112 об'єктах. Із них 45 закладів громадського харчування, 40 об'єктів торгівлі продовольчими товарами, 26 – непродовольчими товарами та дитячий садок.

Через пандемію COVID-19 в Україні із 12 березня ввели карантин. З 11 травня в Україні почали пом'якшувати карантинні обмеження. 20 травня Кабінет Міністрів України запровадив так званий адаптивний карантин: регіональній владі надали право послаблювати обмежувальні заходи за умови відповідності трьом критеріям. Із 22 червня Кабмін дозволив місцевій владі відкривати заклади харчування та розміщення.

За даними станом на 15 липня, в Україні зареєстровано 55 607 випадків коронавірусної інфекції. Померло 1427 хворих, одужав 28 131 пацієнт.

У Києві протягом доби COVID-19 підтвердили у 147 осіб, це антирекорд. Загальна кількість хворих у столиці сягнула 6497.