У Київській області затримали банду, яка здійснювала розбійні напади на місцеві підприємства – Нацполіція

У поліції зазначили, що зловмисники ретельно готувалися до кожного нападу
Фото: npu.gov.ua

Зловмисників підозрюють у скоєнні щонайменше 11 розбійних нападів, повідомляє пресслужба Національної поліції України.

У Київській області затримали банду, яка здійснювала розбійні напади на місцеві підприємства. Про це 29 травня повідомляє пресслужба Національної поліції України.

За даними правоохоронців, п'ятеро зловмисників на чолі зі своїм кримінальним авторитетом на прізвисько Буба завдали шкоди підприємствам на суму понад 1 млн грн.

Для їх затримання було задіяно співробітників загону спецпризначення та бійців КОРД.

"Зловмисники готувалися до кожного нападу ретельно, прораховували шляхи відходу, обирали територію без камер відеонагляду. За допомогою перук та накладних борід змінювали свою зовнішність та щоразу змінювали транспортні засоби. Фігуранти діяли за злагодженою схемою: спочатку нападали на охоронців підприємств, зв'язували їх, погрожували зброєю, після чого із сейфів викрадали готівку", – ідеться в повідомленні.

Зазначено, що під час 18-ти обшуків за місцем проживання фігурантів поліцейські виявили та вилучили велику кількість зброї, гранати, глушник, рації, пластид, димові шашки, перуки, кастети, ломи, мобільні телефони, банківські картки, наркотичні речовини та гроші. Також вилучено сім автомобілів, на яких пересувалися зловмисники.

Наразі всі фігуранти перебувають у СІЗО. Їх повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 187 (розбій) та ст. 257 (бандитизм) Кримінального кодексу України.

Відео: Поліція Київщини / YouTube