У хресному ходу за єдину помісну церкву в Києві бере участь приблизно 65 тис. осіб – поліція

У Києві відбувається хресний хід за єдину помісну церкву
Фото: mvs.gov.ua

Ситуація на хресному ходу в Києві спокійна і контрольована, сказав заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий.

У хресному ходу за єдину помісну церкву 28 липня в Києві бере участь приблизно 65 тис. осіб. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий, пише прес-служба МВС України.

"Станом на 13.00 у ходу бере участь біля 65 тисяч осіб. Ситуація спокійна та контрольована. Як і вчора, підрозділи вибухотехніків та кінологів перевірили маршрут ходу, аби не допустити терактів та провокацій. За безпеку громадян відповідають поліцейські, нацгвардійці та підрозділи  Держслужби з надзвичайних ситуацій", – сказав він.

У Києві 28 липня віряни Української православної церкви та інших конфесій організували хід за єдину помісну церкву. Для безпеки учасників ходу поліція Києва працює в посиленому режимі. Окрім місць збору вірян, куди можна потрапити через спеціально обладнані фільтраційні пункти, особливу увагу правоохоронці приділяють патрулюванню вулиць, а також несенню служби на станціях столичного метрополітену.