У Луцьку заручників відпустили після розмови терориста із Зеленським – Офіс президента

У МВС заявляли, що про звільнення заручників домовився поліцейський
Фото: ЕРА

Президент України Володимир Зеленський контролює ситуацію із захопленням Максимом Кривошем заручників у Луцьку, заявили в Офісі президента.

Максим Кривош, який захопив 21 липня у Луцьку автобус із пасажирами, відпустив трьох заручників після розмови з президентом України Володимиром Зеленським. Про це НВ заявили в Офісі президента.

У відомстві зазначили, що "президент і надалі тримає ситуацію на контролі".

Перед цим стало відомо, що Зеленський виконав одну з вимог Кривоша – зафільмувати відео з рекомендацією переглянути фільм "Земляни" 2005 року. Глава держави знявся в шестисекундному ролику.

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко стверджував, що про звільнення заручників домовився перший заступник Нацполіції Євген Коваль. Пізніше заступник глави МВС змінив свій пост, зазначивши, що Коваль "забрав заручників".

Зранку 21 липня в центрі Луцька Кривош захопив автобус, у якому перебуває приблизно 20 заручників. До місця події прибули правоохоронці разом із керівництвом МВС та СБУ. Очевидці чули постріли.

Національна поліція відкрила провадження за ст. 147 (захоплення заручників) Кримінального кодексу України, СБУ – за ст. 258 (теракт).

Геращенко розповідав, що Кривош двічі судимий, він приблизно 10 років провів у виправних установах за скоєння низки тяжких злочинів, зокрема за шахрайство, вимагання, незаконне поводження зі зброєю та бандитизм.

"ГОРДОН" стежить за подіями в Луцьку в режимі онлайн.