У Львівській області карантин продовжили до 5 червня

Із 1 червня в Україні розпочався новий етап послаблення карантину
Фото: EPA

Загальний показник нових випадків COVID-19 у Львівській області не дає змоги скасувати в регіоні карантин із 1 червня, зазначили у Львівській облдержадміністрації.

У Львівській області карантин продовжили до 5 червня. Про це 1 червня повідомляє пресслужба Львівської облдержадміністрації.

"Попри високу кількість звернень і стабільно високі цифри госпіталізованих хворих протягом останніх двох тижнів ми маємо заповнюваність ліжок – 22%, а кількість проведених ПЛР-тестувань на 100 тис. населення – 97. Однак загальний показник інцидентності 13,5 (по Львову – 27,3, по області – 7,5) не дозволяє нам пом'якшувати карантинні заходи у Львівській області. Тобто саме ситуація у Львові вплинула на рішення про продовження карантинних заходів", – зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

За словами директора департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Ореста Чемериса, протягом останнього тижня фіксують зростання кількості пацієнтів, які потребують стаціонарного лікування.

"Якщо аналізувати показники, то ми не входимо в ту межу, яка дозволяє послаблення карантину, адже кількість пацієнтів зі Львова становить левову частку всіх інфікованих", – зазначив Чемерис.

Постанова Кабміну передбачає три критерії, за якими можна послаблювати карантин. Львівська область потрапляє під послаблення тільки за двома. За інцидентністю область не проходить межу, за якою можна пом'якшувати карантин, зазначили в ОДА.

У зв'язку з поширенням коронавірусної інфекції в березні в Україні запровадили карантин. З 11 травня почалося його пом'якшення. Громадянам дозволили відвідувати парки та сквери. Крім того, відкрили магазини, які торгують непродовольчими товарами, салони краси й нотаріальні контори.

За весь час пандемії COVID-19 підтверджено в 1700 жителів Львівської області, з них померло 56 осіб, одужала 421 людина.

20 травня Кабмін продовжив обмеження до 22 червня, але запровадив так званий адаптивний карантин: регіональній владі надали право послаблювати карантинні заходи в разі поліпшення епідемічної ситуації.

Усього уряд розробив п'ять етапів поступового скасування обмежень. Із 1 червня в Україні розпочався новий етап, який передбачає відкриття спортивних залів і фітнес-центрів, навчальних закладів, запуск міжобласного автомобільного сполучення та залізничних перевезень.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.