У Львові поліція штурмувала палату у психлікарні, де пацієнт узяв у заручники десятки хворих. Є постраждалі

Патрульні зважилися на штурм, почувши крики про допомогу
Фото: Igor Zinkevych / Facebook

30-річний львів'янин, який перебував у психіатричній лікарні на примусовому лікуванні, травмував 10 пацієнтів і п'ятьох поліцейських.

У Львові ввечері 4 серпня патрульна поліція штурмувала палату у психлікарні на вулиці Кульпарківській, де озброєний склом пацієнт узяв у заручники інших хворих. Про це місцеві правоохоронці повідомили на сторінці у Facebook.

Приблизно о 19.00 30-річний львів'янин, який за рішенням суду перебував у лікарні на примусовому лікуванні за вбивство батька (завдав загиблому 72 ножові поранення), заблокував двері у відділення, де було 76 пацієнтів, пошкодив майно і розбив вікна.

Почувши крики про допомогу, патрульні вирішили оперативно штурмувати палату. Зловмисника локалізували, заручників звільнили. Під час операції п'ятеро поліцейських дістало тілесні ушкодження.

"Склом із розбитого вікна чоловік травмував 10 пацієнтів, троє з яких зараз перебувають у тяжкому стані. Усім потерпілим лікарі надають допомогу", – повідомив заступник начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області полковник поліції Тарас Сабанюк.

Фото і відео з місця подій у Facebook опублікував депутат міської ради від партії УКРОП Ігор Зінкевич.