У Львові в понеділок закриють усі заклади, крім аптек, заправок і продуктових магазинів

Садовий рекомендує готуватися до закриття торговельних точок
Фото: depositphotos.com

Офіційне рішення комісії з НС Львівської міськради про закриття всіх закладів ухвалять у понеділок, заявив мер міста Андрій Садовий.

Із 16 березня у Львові закриють усі торгові та розважальні установи, крім аптек, заправок і продуктових магазинів. Про це у Facebook ввечері 15 березня повідомив мер міста Андрій Садовий.

"Із понеділка у Львові закриваємо всі заклади торгівлі, крім продуктових, аптек та заправок. Офіційне рішення комісії з надзвичайних ситуацій буде прийнято зранку, але готуватися можна вже", – зазначив він.

У коментарі ZAXID.NET мер уточнив, що йдеться про тимчасове припинення діяльності всіх торговельних закладів, які "не мають стратегічного значення для життєдіяльності": ресторанів, кафе і торгово-розважальних центрів.

Рішення 16 березня має ухвалити міська комісія з питань техногенної безпеки. 17 березня відбудеться позачергова сесія міськради, на якій депутати також розглянуть посилення заходів щодо протидії поширенню коронавірусу.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайському Ухані. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними американського Інституту Джона Гопкінса, до 15 березня загальна кількість інфікованих у світі перевищила 156 тис., понад 5,8 тис. осіб померло.

В Україні зафіксовано три випадки зараження коронавірусом, одна з інфікованих померла. Ще одна українка померла від коронавірусу в Італії.

Із 12 березня Кабінет Міністрів ввів карантин по всій Україні. Обмежувальні заходи триватимуть до 3 квітня. 13 березня Рада національної безпеки та оборони вирішила закрити для іноземців в'їзд в Україну у ніч на 16 березня і припинити авіасполучення в ніч на 17 березня. Уряд підтримав ці заходи на екстреному засіданні 14 березня.

15 березня глава МОЗ України Леонід Ємець висловив думку, що працювати в Україні мають "лише аптеки та продуктові магазини". Головний санлікар Віктор Ляшко зазначав, що найближчими днями МОЗ ініціює закриття торгово-розважальних центрів, кінотеатрів, музеїв та закладів громадського харчування.