У МОЗ пояснили правила перебування на пляжах під час карантину

Загальна кількість підтверджених випадків COVID-19 в Україні зросла до 35 825
Фото: Міністерство охорони здоров'я України / Facebook

На пляжах дистанція між громадянами має бути щонайменше 1,5 метра одне від одного, повідомив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

Під час карантину в Україні на пляжах можна перебувати без маски, але при цьому обов'язково дотримуватися соціальної дистанції. Про це 20 червня міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив під час брифінгу, повідомляють на сторінці відомства у Facebook.

"Якщо ми говоримо про пляжі, то дистанція між громадянами має бути не менше 1,5 метра одне від одного. У такому разі носіння масок, так як ми кажемо, що це перебування на повітрі, не є обов'язковим", – заявив Степанов.

За його словами, маски потрібні у приміщеннях і місцях із великим скупченням людей, де неможливо дотримуватися дистанції.

Учора мер Києва Віталій Кличко повідомляв, що пляжі міста вже відкрито для купання. Цього року паспорти готовності отримали 12 пляжів і 20 зон відпочинку без купання.

Кабмін продовжив обмеження до 22 червня, але запровадив так званий адаптивний карантин: регіональна влада дістала право послаблювати карантинні заходи в разі поліпшення епідемічної ситуації. На засіданні 17 червня дію адаптивного карантину було продовжено до 31 липня.

18 червня заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що з 22 червня кілька областей можуть закритися на жорсткий карантин.

Із 13 червня в Україні відбувається погіршення епідемічної ситуації, щодня фіксують понад 600 нових випадків коронавірусу. Протягом попередньої доби в Україні виявили 921 випадок інфікування коронавірусом, що є найвищим показником добового приросту за час епідемії. Загальна кількість підтверджених випадків COVID-19 у країні зросла до 35 825. Від коронавірусної інфекції померло 994 особи, видужало 16 406 хворих.