У МОЗ розповіли, чи є коронавірус у членів екіпажу контейнеровоза, який прямує в Одесу

В одеському порту чекають на прибуття судна з Китаю
Фото: ЕРА

До прибуття в Україну судно CMA CGM URAL заходило в порти Єгипту, Лівану, Туреччини та Румунії, усі члени екіпажу пройшли перевірку на наявність ознак хвороби COVID-19. Епідситуація на кораблі нормальна, запевняють в українському Міністерстві охорони здоров'я.

У членів екіпажу китайського контейнеровоза CMA CGM URAL, який 13 лютого прибуває в порт Одеси, немає підозри на захворювання COVID-19, яке спричиняє коронавірусна інфекція. Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я України.

Зафіксовано випадки захворювання на ГРВІ. За інформацією представників компанії – власника судна, ужито відповідних заходів і здійснюють контроль за станом членів екіпажу.

"До прибуття в Україні судно здійснювало заходи до портів у Єгипті, Лівані, Туреччині та Румунії. У цих портах усі члени екіпажу судна пройшли перевірку відповідними службами на наявність у них ознак COVID-19. Жодної підозри не виявлено. Зважаючи на максимальний, 14-денний, інкубаційний період захворювання на COVID-19 та враховуючи термін 27 днів від виходу судна з порту Китаю до приходу в порт Одеса, а також на перевірки членів екіпажу судна, епідемічна ситуація на судні є благополучною", – заявили в МОЗ.

Після прибуття в Одесу всім членам екіпажу проведуть температурний скринінг і в разі підозри на хворобу їх доправлять у медичні установи. Також проведуть тест на COVID-19, зазначили в міністерстві.

Санітарно-карантинну службу Одеського порту 13 лютого приведено в підвищену готовність напередодні прибуття китайського контейнеровоза, писали місцеві видання. 27 січня судно прибуло в один із портів Шрі-Ланки, де виявилося, що в шести членів команди висока температура.

Уперше новий тип коронавірусу, що спричиняє атипову пневмонію, підтвердили 31 грудня 2019 року в китайському місті Ухань.

30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавірусу 2019-nCoV медичною надзвичайною ситуацією, що має міжнародне значення.

Станом на 13 лютого в Китаї від коронавірусу померло 1369 осіб. Протягом доби було зареєстровано 14 840 нових випадків захворювання.

11 лютого Всесвітня організація охорони здоров'я назвала хворобу, яку спричиняє новий коронавірус, COVID-19.