У Росії підрахували, що приблизно 4 млн українців відвідало країну в січні – червні 2018 року

Українці почали менше їздити до РФ

Фото: ПАТ "Укрзалізниця" / Facebook

За даними Федеральної служби безпеки РФ, майже 3,6 млн українців приїжджали до РФ із особистою метою, приблизно 310 тис. – у ділових питаннях, а понад 13,5 тис. – як туристи.

Понад 3,9 млн громадян України відвідало Росію в першому півріччі 2018 року, пише 14 листопада російська газета "Известия", посилаючись на дані Федеральної служби безпеки РФ.

Майже 3,6 млн українців приїжджало до РФ із особистою метою, приблизно 310 тис. – у робочих питаннях, а понад 13,5 тис. подорожували як туристи.

Видання зазначає, що за аналогічний період 2017 року в Росії побувало приблизно 4,2 млн громадян України.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, пославшись на дані Державної прикордонної служби, інформувало, що за січень – червень 2018 року кількість українців, які відвідали інші країни, становила майже 12,9 млн осіб. У повідомленні зазначали, що за перші шість місяців цього року Росію з туристичною метою відвідало понад 1,8 млн українців.

Україна і Росія наприкінці жовтня 2015 року офіційно перервали пряме авіасполучення. Умовою для зняття обмежень Київ називав припинення польотів російських авіакомпаній у Крим. Зараз дістатися з України до Росії і назад літаком можна тільки через стикувальний аеропорт – у Мінську, Ризі, Стамбулі чи Кишиневі.

У червні 2017 року міністр інфраструктури України Володимир Омелян сказав, що підтримує ідею обмеження автобусного та залізничного сполучення з РФ, а також установлення візового режиму між державами. Офіційних рішень поки немає.