У Тернополі через масові протести скасували подорожчання проїзду у громадському транспорті

Акція проти тарифів почалася в Тернополі 4 листопада

Фото: Тетяна Колеснік / Facebook

Із 1 листопада у Тернополі вартість проїзду у тролейбусах зросла із 4 до 8 грн, а в маршрутних автобусах – із 5 до 9 грн. Після протестів жителів виконком міськради вирішив повернути попередні тарифи із 6 листопада.

Виконавчий комітет Тернопільської міської ради 5 листопада скасував своє рішення від 30 жовтня "Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів автомобільним та електричним транспортом у Тернополі", яке підвищувало вартість проїзду у громадському транспорті. Документ опублікувало місцеве видання "20 хвилин".

Із 1 листопада у Тернополі вартість проїзду у тролейбусах зросла із 4 до 8 грн, а в маршрутних автобусах – із 5 до 9 грн.

Розглянувши звернення жителів міста, виконком вирішив повернути старі тарифи із 6 листопада.

Скріншот: te.20minut.ua

4 листопада жителі міста провели "транспортне віче" на Театральній площі. В акції проти подорожчання проїзду взяло участь приблизно тисяча осіб. Потім люди вирушили на пішохідні переходи, заблокувавши рух на вулицях Замковій, Пирогова, а також центральній вулиці Руській.

Уранці 5 листопада, за даними "20 хвилин", приблизно 500 осіб зібралося під будівлею міськради. Люди кричали "Ганьба!", "[Мера Тернополя Сергія] Надала у відставку", "Скасувати рішення виконкому", а також обіцяли на тиждень перекрити вулиці, якщо їхніх вимог не виконають.

Під час брифінгу, який транслювало видання у Facebook, Надал заявив, що громадський транспорт Тернополя зараз "на межі виживання", а чинні тарифи збиткові. За його словами, собівартість проїзду в тролейбусі становить більше ніж 5 грн, а в автобусі – понад 6 грн.

Він пояснив, що для тих, у кого є "Картка тернополянина", вартість становить 5 і 6 грн, а за наявності проїзного – 6 і 7 грн відповідно. Тарифи 8 і 9 грн було розраховано на гостей міста, додав Надал.

Мер повідомив, що група людей, яка зібралася під міськрадою, відмовилася від його пропозиції щодо коригування тарифів, тому тарифи залишаться попередніми.