У трьох росіян із лайнера Diamond Princess підтвердили коронавірус

Майже 700 осіб на кораблі заразилося коронавірусом
Фото: ЕРА

Усі громадяни Росії, евакуйовані із круїзного лайнера Diamond Princess, почуваються добре, зокрема ті троє, у яких виявили коронавірусну інфекцію, заявили у Росспоживнагляді.

У трьох громадян Росії, евакуйованих у Казань із круїзного лайнера Diamond Princess, підтвердили коронавірус SARS-CoV-2. Про це на брифінгу в Москві 26 лютого повідомила глава Росспоживнагляду Анна Попова, інформує "Інтерфакс".

Діагноз, поставлений напередодні евакуації 22 лютого, підтвердили за допомогою кількох вірусологічних методів, люди залишаються під спостереженням, сказала Попова.

За її словами, ці троє і ще п'ятеро евакуйованих із Diamond Princess росіян, які перебувають у Казані, почуваються добре, високої температури і виявів респіраторних захворювань у них немає. Усі вони проведуть два тижні на карантині у спеціалізованому медзакладі в Казані.

Ще семеро росіян, які подорожували на Diamond Princess, перебувають на карантині у Владивостоці.

4 лютого міністерство охорони здоров'я, праці та соціального забезпечення Японії поставило судно на карантин через спалах коронавірусної інфекції. До 25 лютого зараження SARS-CoV-2 підтвердили у 691 людини (пасажирів і членів екіпажу) круїзного лайнера. Четверо пасажирів померли.

Усього на борту лайнера, який провів два тижні на карантині в порту Йокогама, було 3,7 тис. осіб із 56 країн світу. Із них 2,7 тис. осіб – пасажири, решта – екіпаж судна.

25 українців, які були на борту Diamond Princess, є членами екіпажу. Двох із них госпіталізували з коронавірусом, вони, як і раніше, перебувають у лікарні.

Станом на 26 лютого в Китаї від нового коронавірусу померло 2715 осіб, заразилося 78 064, вилікували 29 745. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, за межами материкового Китаю станом на 26 лютого зареєстровано 2790 випадків зараження коронавірусною інфекцією у 37 країнах. Загальна кількість померлих становить 44 людини.