У ЗСУ зафіксували 19 нових випадків інфікування COVID-19

На ізоляції (зокрема самоізоляції) перебуває 536 військовослужбовців
Фото: Командування Медичних сил Збройних Сил України / Facebook

Станом на 13 червня у Збройних силах України коронавірусом інфіковано 173 людини.

У Збройних силах України зареєстровано 19 нових випадків інфікування COVID-19. Про це повідомляє командування медичних сил ЗСУ на своїй сторінці у Facebook.

Усього станом на 10.00 13 червня у ЗСУ коронавірусом інфіковано 173 людини. За час пандемії одужало 169 військовослужбовців, четверо померли.

"У закладах охорони здоров’я перебуває сім осіб (Чернівецький військовий госпіталь – один військовослужбовець, Рівненський військовий госпіталь – один військовослужбовець, ізолятор військової частини Київської області – чотири військовослужбовці, ще один військовослужбовець знаходиться в ізоляторі військової частини та буде спрямований до Національного військово-медичного клінічного центру “ГВКГ”). Стан здоров’я пацієнтів задовільний, отримують необхідне лікування", – ідеться в заяві.

На ізоляції (зокрема самоізоляції) перебуває 536 осіб. Кількість військовослужбовців, у яких закінчується ізоляція протягом найближчих трьох діб, – 93 людини.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. Перший випадок зараження в Україні зареєстрували 3 березня, з 12 березня у країні ввели карантин.

Протягом останніх днів захворюваність почала стрімко зростати. 11–13 червня було зафіксовано максимальний добовий приріст хворих. Зокрема, 13 червня COVID-19 підтвердили у 753 людей – це максимум від початку епідемії.

Усього в Україні заразилося 30 506 осіб, 880 із них померли, видужало 13 976.