Україна оголосила конкурс із добору полярників для антарктичної експедиції із зарплатою від 25 тис. грн

Станцію "Академік Вернадський" Україна отримала від Великобританії
Фото: Національний антарктичний науковий центр / Facebook

Для участі в антарктичній експедиції у 20192020 роках Україна формує команду із семи вчених, лікаря, кухаря, дизеліста-електрика, системного механіка та системного адміністратора.

27 вересня Національний антарктичний науковий центр оголосив конкурс для добору учасників 24-ї антарктичної експедиції на станцію "Академік Вернадський" на 2019–2020 роки.

Формують команду з 12 осіб, семеро з яких будуть ученими, решта – лікар (хірург, травматолог, анестезіолог), кухар, дизеліст-електрик, системний механік і системний адміністратор зв'язку.

Зарплату пропонують від 25 тис. грн на місяць. Годувати, надавати спецодяг та санітарно-гігієнічні засоби обіцяють безкоштовно.

Документи приймають до 30 листопада. Учасники конкурсу повинні мати громадянство України або посвідку на проживання в країні, знати іноземну мову і бути готовими до екстремальних умов Антарктиди. А також бути комунікабельними, доброзичливими і не мати шкідливих звичок.

"Перевага надається кандидатам віком до 45 років", – наголошено в повідомленні.

23-тя українська експедиція вирушила на станцію "Академік Вернадський" в Антарктиді в березні. Вона вивчає кліматичні зміни.

Станцію "Академік Вернадський" заснувала британська експедиція в 1930-х роках (тоді вона називалася "Фарадей"). У 1996 році Великобританія передала об'єкт Україні.