Українська лікарка у Нью-Йорку: Клята соціальна дистанція спрацювала!

У Нью-Йорку захворюваність пішла на спад
Фото: ЕРА

Карантинні заходи, вжиті владою Нью-Йорка, допомогли зупинити епідемію коронавірусної інфекції, реанімації міських клінік стали менш завантаженими, повідомила лікарка українського походження Валентина Голобородько, яка там працює.

Лікарка українського походження Валентина Голобородько, яка працює госпіталісткою в лікарні Montefiore Medical Center у Бронксі (Нью-Йорк) та лікує захворілих на COVID-19, розповіла, що вжиті карантинні заходи спрацювали і кількість хворих стала зменшуватися.

"Друзі, у мене нарешті гарна новина. Насправді у мене дивовижні новини! Наша реанімація вже два дні поспіль напівпорожня. Я спустилася, щоб побачити це на власні очі. Там була тільки жменька пацієнтів і купа порожніх ліжок! Таки спрацювало! Клята соціальна дистанція спрацювала!.. Тому я просто хочу подякувати всім! Дякуємо, що залишаєтеся вдома! Дякуємо, що врятували нас та інших! Дякуємо за цю мирну реанімацію сьогодні, яку я ніколи не думала, що колись побачу ось так знову! Я знаю, що ізоляція болюча, вона спричинила стільки фінансового спустошення для багатьох сімей, але багато хто тепер буде жити завдяки всім вам", – написала вона на своїй сторінці у Facebook.

Голобородько розповіла, що зателефонувала всім своїм пацієнтам із COVID-19, яких виписала першого тижня квітня, і з'ясувала, що в них усе добре.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайському Ухані. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

За даними американського Університету Джонса Гопкінса, кількість підтверджених випадків інфікування коронавірусом у світі перевищила 2,4 млн, понад 635 тис. осіб одужало, а 166 тис. померли.

США посідають перше місце у світі за кількістю підтверджених випадків інфікування коронавірусом (759 786) і кількістю смертей (40 683). У місті Нью-Йорку від COVID-19 померла вже 14 451 людина.

Протягом останніх днів у штаті скорочується кількість пов'язаних із коронавірусом смертей.