"Укрзалізниця" планує виходити з карантину із запуску електричок – ЗМІ

Запуск "Укрзалізницею" міжнародних перевезень залежатиме від рішення, зокрема, і сусідніх країн
Фото: Укрзалізниця - Ukrzaliznytsia / Facebook

Попередньо обговорюють, що першими запустять приміські електропоїзди, потім на маршрути вийдуть швидкісні поїзди категорії "Інтерсіті" та "Інтерсіті+", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Укрзалізниця" може запустити електрички для початку виходу з карантинного режиму роботи. Про це агентству "Інтерфакс-Україна" розповів інформований інсайдер.

Попередньо обговорюють, що першими запустять приміські електропоїзди, потім на маршрути вийдуть швидкісні поїзди категорії "Інтерсіті" та "Інтерсіті+".

Після цього, найімовірніше, буде запущено повноцінне залізничне сполучення всередині України, повідомив співрозмовник.

Водночас запуск міжнародних перевезень залежатиме від рішення, зокрема, і сусідніх країн, із якими налагоджено пасажирське залізничне сполучення.

Карантин в Україні діє з 12 березня. Через поширення коронавірусної інфекції COVID-19 заборонили масові заходи, закрили навчальні заклади, торгові центри, магазини (крім продуктових та аптек), ресторани, кафе і бари, спортивні зали, салони краси й нічні клуби, зупинили авіасполучення з іншими країнами та міжобласні пасажирські перевезення, у Києві, Харкові і Дніпрі закрили метро. Роботодавців закликали перевести співробітників на дистанційний режим роботи. 22 квітня карантин продовжили до 11 травня.

З 11 травня в Україні планують почати пом'якшувати карантинні заходи, введені у зв'язку з поширенням коронавірусу, проте карантин продовжать до 22 травня.

Водночас прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прогнозує, що карантин буде продовжено і після 22 травня.

Станом на ранок 5 травня в Україні коронавірус підтверджено у 12 697 осіб, 1875 із них одужали, а 316 померли.