В деяких регіонах України можуть зупинити громадський транспорт – Шмигаль

Рішення про заборону роботи громадського транспорту повинна буде ухвалити місцева влада
Фото: depositphotos.co

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль не відкидає, що в низці міст і областей України через погіршення епідемічної ситуації доведеться повернутися до жорстких карантинних обмежень.

Кабінет Міністрів України перейшов до адаптивного карантину і жорсткі обмеження використовує локально, однак це не означає, що в окремих регіонах країни не доведеться повернутися до серйозних обмежень через зростання кількості інфікованих коронавірусом, про це прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів BBC News 26 червня.

Він не відкидає, що обмеження торкнуться роботи громадського транспорту. Імовірно, у деяких областях рух транспорту буде зупинено за рішенням місцевих комісій, підкреслив Шмигаль.

Таке рішення ухвалюватимуть залежно від завантаженості лікарень, темпів зростання захворюваності та інших показників.

Якщо місцева влада не ухвалюватиме необхідних рішень, уряд видасть їм рекомендації або введе обмеження на державному рівні, зазначив прем'єр-міністр.

В Україні протягом доби було виявлено рекордну кількість заражень – 1109. До цього максимальний добовий приріст було зафіксовано 24 червня – 994 випадки. Від коронавірусної інфекції COVID-19 померли 1086 осіб (+19 упродовж доби), вилікували – 18 299 (+541 упродовж доби).