Під час візиту Авакова до Канади активісти влаштували акцію "Хто замовив Катю Гандзюк?"

Активісти прийшли на Міжнародну конференцію з питань реформ в Україні
Tetiana Pechonchyk

Глава Центру інформації з прав людини Тетяна Печончик оприлюднила фото акції "Хто замовив Катю Гандзюк?", яку активісти провели в залі, де відбувалася Міжнародна конференція з питань реформ в Україні за участю міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Під час Міжнародної конференції з питань реформ в Україні, яка відбувалася в Канаді, активісти провели акцію "Хто замовив Катю Гандзюк?". Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила глава Центру інформації з прав людини Тетяна Печончик.

"Улаштували [міністру внутрішніх справ України Арсенові] Авакову теплий прийом у Канаді. Хто замовив Катю Гандзюк?" – написала вона.

Печончик оприлюднила фото, на яких видно, що активісти з плакатами "Хто замовив Катю Гандзюк?" стояли під час заходу, де перебував Аваков.

Гандзюк облили сірчаною кислотою вранці 31 липня 2018 року біля під'їзду її будинку в Херсоні. Вона дістала хімічні опіки 30% тіла, кислота потрапила на спину, голову, руку, а також в око. 4 листопада активістка померла.

6 червня 2019 року в цій справі суд призначив покарання п'ятьом фігурантам справи у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Згідно зі схемою, яку продемонстрував генеральний прокурор Юрій Луценко, замовив і частково оплатив напад на Гандзюк голова Херсонської облради Владислав Мангер.

10–12 червня активісти провели низку акцій біля Генпрокуратури з вимогою оголосити підозри замовникам убивства Гандзюк.