У МВС України розповіли, куди спрямують 2,7 млрд грн, виділені Кабміном

Працівники МВС отримають доплати в розмірі до 50% від основної заробітної плати
Фото: mvs.gov.ua

До забезпечення карантину щодня залучають понад 16,5 тис. правоохоронців, повідомили у Міністерстві внутрішніх справ України.

2,7 млрд грн, які Кабінет Міністрів виділить структурам МВС із Фонду боротьби з коронавірусною інфекцією, планують спрямувати на доплати поліцейським, рятувальникам та нацгвардійцям, задіяним у боротьбі з COVID-19. Про це повідомили в Міністерстві внутрішніх справ на сторінці у Twitter.

Рятувальники, поліцейські, прикордонники, нацгвардійці – другі за ступенем ризику та за фактом зараження COVID-19 після лікарів, зазначили у МВС.

"Для забезпечення карантинних заходів щодня залучається понад 16,5 тис. правоохоронців", – ідеться в повідомленні.

Як повідомляють на сайті відомства, у забезпеченні карантину задіяно 13,5 тис. поліцейських, із яких 509 – у гарантуванні безпеки лікарень, де лікують інфікованих. Їм допомагають 2 тис. нацгвардійців, приблизно 1,5 тис. прикордонників і 22 рятувальники.

Усі вищевказані працівники МВС отримають доплати в розмірі до 50% від основної заробітної плати.

"У системі МВС уже зафіксовано 709 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, 605 осіб одужали та 104 продовжують лікування", — ідеться в повідомленні.

19 червня комітет Верховної Ради з питань бюджету не схвалив виділення Міністерству внутрішніх справ 2,7 млрд грн.

10 червня Кабмін вирішив виділити МВС 2,7 млрд грн.

13 квітня Верховна Рада України внесла зміни в закон України про державний бюджет на 2020 рік і створила фонд боротьби з коронавірусом у розмірі 64,7 млрд грн (у поданому в березні проєкті закону на цю мету пропонували виділити 97,1 млрд грн).

22 квітня Кабінет Міністрів України затвердив порядок використання коштів фонду. Гроші з фонду було вирішено спрямувати на допомогу громадянам у зв'язку з пандемією та на одноразову допомогу членам сімей працівників закладів охорони здоров'я, які померли від COVID-19.

Станом на 1 червня уряд витратив майже половину коштів фонду.