В Одесі невідомі зірвали засідання наглядової ради медуніверситету – МОЗ

У ситуацію втрутилася поліція
Фото: Одеський національний медичний університет - ОНМедУ / Facebook

Для зриву позачергового засідання наглядової ради Одеського національного медуніверситету невідомі особи використали сльозогінний газ, зазначили в МОЗ України. У відомстві вважають це перешкоджанням діяльності наглядової ради.

3 червня невідомі особи зірвали позачергове засідання наглядової ради Одеського національного медичного університету (ОНМедУ). Про це інформує Міністерство охорони здоров'я України.

"Наглядова рада ОНМедУ в будівлі ректорату розпочала позачергове засідання щодо розгляду численних скарг від співробітників про вчинення тиску на них та незаконні звільнення, що відбуваються в університеті. За декілька годин після початку засідання до будівлі увірвалися невідомі особи, які використовували сльозогінний газ і силовими методами зірвали засідання", – ідеться в повідомленні.

За даними міністерства, правопорушників затримала поліція.

"МОЗ України вважає неприпустимим перешкоджання діяльності наглядової ради ОНМедУ та незаконне використання для цього силових методів. Нагадаємо, що ОНМедУ досі захоплений прихильниками ексректора Валерія Запорожана, які перешкоджають уповноваженим особам здійснювати управління закладом. Такі протиправні дії... призвели до катастрофічної ситуації в університеті із затримкою виплат стипендій та зарплат протягом уже п'яти місяців", – заявили у відомстві.

3 червня колектив ОНМедУ звернувся до президента України Володимира Зеленського з проханням захистити виш від рейдерських атак.