В Одесу прибув британський військовий корабель

В Одесу корабель прибув із дружнім візитом
Фото: ВМС ЗС України / Facebook

Корабель військово-морських сил Великобританії HMS Echo, призначений для проведення розвідувальних операцій на підтримку підводних човнів і десантних операцій, залишиться в Одесі до 22 грудня.

В Одесу прибув гідрографічний корабель військово-морських сил Великобританії HMS Echo. Про це 19 грудня поінформували у Facebook Військово-морських сил (ВМС) України.

"До Одеського морського порту в рамках дружнього візиту в Україну прибуло гідрографічне судно Королівських ВМС Великобританії Echo. Під час візиту заплановано проведення протокольної зустрічі делегації командування Військово-морських сил ЗС України з делегацією Королівських військово-морських сил на чолі з командиром корабля капітаном другого рангу Метью Ворреном", – ідеться в повідомленні.

Між британськими та українськими моряками планують провести футбольний матч.

У ВМС України зазначили, що HMS Echo залишиться в Одесі до 22 грудня.

Корабель HMS Echo, призначений для проведення розвідувальних операцій на підтримку підводних човнів і десантних операцій, увійшов у води Чорного моря 17 грудня в супроводі корабля турецької берегової охорони. Метою візиту корабля вказано забезпечення "свободи мореплавання в Чорному морі".

Згідно з угодою Монтре, HMS Echo може залишатися в Чорному морі протягом 21 дня.