В Україні протягом трьох місяців на виробництві загинуло 79 осіб – Фонд соцстраху

Від нещасних випадків в Україні постраждало 907 громадян
Фото: pixabay.com

Найбільша кількість страхових випадків на виробництвах в Україні сталася в першому кварталі 2020 року на підприємствах вугільної промисловості, зазначили у Фонді соцстрахування.

Із січня до березня в Україні на виробництвах зафіксовано смерть 79 осіб. Про це 18 квітня поінформував Фонд соціального страхування України (ФССУ).

"Зареєстровано 907 потерпілих від нещасних випадків, пов’язаних із виробництвом. Із них 79 осіб загинули. Порівняно з тим же періодом минулого року загальна кількість страхових нещасних випадків зменшилась на 25,2% (із 1212 до 907), кількість смертельно травмованих осіб – на 12,2% (із 90 до 79)", – ідеться в повідомленні.

У ФССУ зазначили, що переважають організаційні причини нещасних випадків: невиконання вимог інструкцій з охорони праці, невиконання посадових обов'язків, порушення безпеки під час експлуатації транспорту, а також порушення технологічного процесу.

"За підсумками І кварталу 2020 року найбільша кількість страхових нещасних випадків сталася на підприємствах вугільної промисловості", – підкреслили у фонді.

У відомстві зазначили, що всі страхові випадки фінансують.