В Україні зареєстровано 97 випадків COVID-19 – Ляшко

Ляшко: Дослідження проводять експрес-тестами та у вірусологічних лабораторіях
Фото: kmu.gov.ua

Україна, якщо порівнювати з іншими країнами, іде на крок уперед щодо запобігання масовому поширенню коронавірусу. Коли українці дотримуватимуться карантинних заходів, державі вдасться уникнути масових випадків зараження, заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

В Україні вже 97 підтверджених випадків зараження коронавірусною інфекцією. Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко, повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

"За минулу добу в нас було зареєстровано 11 нових випадків, із них 10 – у Київській області та один – у Тернопільській. Сьогодні вже підтверджено 13 випадків у Чернівецькій області", – сказав Ляшко.

Він підкреслив, що останні хворі контактували з попередніми зараженими, яких було зафіксовано.

Наразі зареєстровано 97 інфікованих.

За словами головного санлікаря, дослідження проводять як експрес-тестами, так і у вірусологічних лабораторіях.

Ляшко підкреслив, що Україна йде на крок уперед щодо запобігання масовому поширенню коронавірусу, він додав, що якщо українці дотримуватимуться карантинних заходів, владі вдасться уникнути масових випадків зараження.

Ляшко не згадав про двох нових хворих у Житомирі, про яких сьогодні повідомив мер міста Сергій Сухомлин. З огляду на його дані, кількість хворих COVID-19 сьогодні становить 99 осіб.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в Китаї. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними американського Університету Джонса Гопкінса на 24 березня, загальна кількість інфікованих у світі перевищила 380 тис., із них понад 101 тис. одужало, а 16 767 померли.

У ВООЗ зауважили, що в більшості випадків для захворювання характерний легкий перебіг і воно закінчується одужанням.