В Україні ЗНО проводитимуть із 25 червня до 17 липня – МОН

8 травня МОН ухвалило рішення перенести вступну кампанію на місяць
Фото: depositphotos.com

15–17 червня в Україні планують проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання, повідомила виконувачка обов'язків міністра освіти та науки Любомира Мандзій.

Зовнішнє незалежне оцінювання в Україні цього року розпочнуть 25 червня. Про це в ефірі телеканала "Україна 24" заявила виконувачка обов'язків міністра освіти та науки Любомира Мандзій.

Вона зазначила, що ЗНО триватиме до 17 липня.

"Перед тим, 15–17 [червня], маємо провести пробне ЗНО. Для того щоб було безпечно, працюємо над алгоритмом дій, який має затвердити державний санітарний лікар [Віктор Ляшко]", – додала вона.

8 травня МОН ухвалило рішення перенести вступну кампанію на місяць у зв'язку з карантинними обмеженнями, запровадженими через пандемію коронавірусу.

26 березня у зв'язку з карантином МОН ухвалило рішення скасувати держатестацію для четвертих та дев'ятих класів. Окрім того, у міністерстві не відкидають, що ЗНО можуть перенести.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.