В "Укрзалізниці" звільнили керівництво підрозділу, який відповідає за потяги "Інтерсіті"

УЖШК займається перевезенням пасажирів поїздами "Інтерсіті"
Фото: Укрзалізниця - Ukrzaliznytsia / Facebook

Керівництво "Української залізничної швидкісної компанії" звільнено після виявлення грубих порушень під час організації харчування пасажирів, зазначив в.о. голови правління "Укрзалізниці" Іван Юрик.

Керівництво філії "Укрзалізниці "Українська залізнична швидкісна компанія" (УЖШК) звільнено. Про це 27 травня у Facebook повідомив в.о. голови правління "Укрзалізниці" Іван Юрик.

"Коли учасники торгів хочуть запропонувати більшу ціну, але їх штучно обмежують у цьому – це не чесний конкурс! І мінус мільйони на рахунку компанії та сумніви в надійності якості послуг для пасажирів. Внутрішня службова перевірка показала грубі порушення у філії УЖШК під час організації відбору контрагента з харчування у швидкісних поїздах "Інтерсіті". Керівництво філії звільнено", – написав він.

За словами в.о. керівника, "Укрзалізниця" "будує своє нове майбутнє, де такі практики будуть викорінюватися й підуть у минуле".

"У найближчий час буде проведено прозорий і конкурентний відбір із дотриманням законодавства. Недоліки, які були встановлені під час службового розслідування, будуть усунені", – заявив Юрик.

УЖШК – відокремлений підрозділ "Укрзалізниці", який займається перевезенням пасажирів швидкісними поїздами категорії "Інтерсіті" та "Інтерсіті+" на внутрішньоукраїнських і міжнародних маршрутах. Компанію створено 2012 року.