Ведуча програми "Доброго ранку, країно!" назвала спробу її закриття пілотним проєктом зі згортання свободи слова

Терехова: Ми показали "плівки", на яких, імовірно, є люди, які засідають тепер у наглядовій раді суспільного телебачення
Фото: segodnya.ua

За словами ведучої програми "Доброго ранку, країно!" Тетяни Терехової, проєкт вирішили закрити через сюжет про розмову п'ятого президента України Петра Порошенка і віцепрезидента США Джо Байдена.

Тетяна Терехова, ведуча програми "Доброго ранку, країно!", яку виробляє "Ера-Медіа", заявила в ефірі NewsOne, що спроба ПАТ НСТУ закрити "Доброго ранку, країно!" може бути початком для згортання інших проєктів.

"Спроба закрити "Доброго ранку, країно!" – це пілотний проєкт згортання свободи слова в Україні. Тому що сьогодні – ми, а завтра – ви, "112" та інші канали, і мені здається, що це надзвичайно серйозно", – цитує Терехову сайт "Ера-Медіа".

Президент України Володимир Зеленський має відреагувати на ситуацію, переконана вона.

"Підуть звернення від голови комітету зі свободи слова парламенту [нардепа від ОПЗЖ] Нестора Шуфрича і, звичайно ж, від усього колективу "Доброго ранку, країно!". На жаль, такі події відбуваються просто в нього під носом, перед його очима. Жодної реакції на цей момент ми не бачимо, але ми на неї дуже сильно чекаємо", – сказала журналістка.

На її думку, програму вирішили закрити через сюжет про розмову п'ятого президента України Петра Порошенка і віцепрезидента США Джо Байдена.

"Було озвучено й показано в нашому ефірі скандальні "плівки" Порошенка – Байдена, які відкривають усі мережі і схеми глобальної міжнародної корупції. На превеликий жаль, і безпосередньо за день після того, як ці "плівки" з'явилися в нашому ранковому ефірі, наших представників викликали у НСТУ і далі нам заявили, що співпрацювати з нами не будуть і просто вимикають нас зі свого ефіру. Ми показали "плівки", на яких, імовірно, є люди, які засідають тепер у наглядовій раді Суспільного телебачення, які представляють, зокрема, і соросівські організації та, імовірно, пов'язані з такою корупцією", – заявила Терехова.

Вона додала, що цього року на фінансування НСТУ передбачено 1,5 млрд грн.

"На хвилиночку, щоб люди розуміли, які нас дивляться, які не так добре орієнтуються в бюджетах, як ми з вами. За ці гроші на рік можна як мінімум два телеканали "1+1" утримувати або 2,5 телеканали "Інтер". Вдумайтеся, будь ласка, у цю цифру", – сказала ведуча.

Відео: Доброго ранку, Країно! / YouTube

1 липня журналісти "Ера-Медіа" звернулися до Зеленського зі скаргою на спроби закриття Національною суспільною телерадіокомпанією України ранкового шоу "Доброго ранку, країно!" на телеканалі "UA:Перший". У зверненні колектив програми зазначив, що чиновники ПАТ НСТУ повідомили про припинення дії договору з 11 липня.

"У скандальній розмові Порошенка та [колишнього віцепрезидента США Джо] Байдена Петро Олексійович сказав своєму заокеанському колезі: "Я викличу всіх керівників телеканалів і скажу, як потрібно показувати і розповідати". Ситуація зі спробою закриття програми "Ера-Медіа" – гарний тест для президента Зеленського: чи піде він слідами свого попередника, чи ж стане на захист свободи слова в Україні. Закривати треба корупціонерів, а не медіа", – наголошено у зверненні до президента.