"Відповідати за Бровари будуть ті, хто винні". У МВС заявили, що начальника поліції Вінницької області усунули не через перестрілку

1 червня Педоса призначили радником голови Національної поліції
Фото: Поліція Вінницької області / Facebook

Рішення про звільнення начальника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Юрія Педоса ухвалили кілька тижнів тому, повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

Колишнього начальника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Юрія Педоса звільнили планово. Про це "Радіо Свобода" повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

"Рішення щодо його звільнення було ухвалено декілька тижнів тому. Це планова заміна керівника", – заявив Геращенко.

Говорячи про відповідальність Педоса за події у Броварах, заступник міністра додав: "Відповідати за Бровари будуть ті, хто винні в цьому злочині".

Педоса 29 травня усунули від роботи за "грубі прорахунки, допущені у службовій діяльності".

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк зазначив, що стрілянина у Броварах Київської області стала однією з причин такого рішення. Новим головою поліції Вінницької області призначили Івана Іщенка.

Сьогодні голова Національної поліції України Ігор Клименко повідомив, що Педоса призначили радником голови Національної поліції, він відповідатиме за ведення інституту дізнання на території Західно-Центрального округу.