"ВКонтакте" покинув першу десятку найпопулярніших в Україні сайтів

"ВКонтакте" посів 11-те місце у рейтингу
Фото: Олександр Єрмаков / Gordonua.com

За даними Kantar TNS CMeter, найпопулярнішими сайтами в Україні є Google, YouTube і Facebook.

Російська соціальна мережа "ВКонтакте" покинула першу десятку найпопулярніших в Україні сайтів, станом на вересень її відвідує 32,36% українців, свідчать дані Kantar TNS CMeter.

Перші місці у рейтингу посіли Google, YouTube, Facebook, OLX і Wikipedia.

"Стабілізувалися охоплення у Facebook, за ним міцно закріпилася третя позиція рейтингу. Із заборонених сайтів значне зростання в цьому місяці показує "Яндекс". Також збільшення охоплення спостерігається у Wikipedia, яка завдяки цьому перемістилася із шостої позиції та у вересні закриває перший топ-5", – зазначили у Kantar TNS CMeter.

Скріншот: tns-ua.com

15 травня президент України Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року про фізичних та юридичних осіб, проти яких застосовують антиросійські санкції на строк від одного до трьох років.

У списку санкцій виявилися, зокрема, соцмережі "ВКонтакте" і "Одноклассники", сервіси Mail.Ru і "Яндекс", сайти російських антивірусних компаній "Лаборатория Касперского" і "Доктор Веб".

17 травня указ про введення нових санкцій опублікували в "Урядовому кур'єрі" і він набув чинності. До 1 червня сайти, які потрапили під санкції, мали заблокувати.

Дані Kantar TNS CMeter за березень 2017 року свідчать, що до блокування соцмережа "ВКонтакте" була третім за популярністю сайтом в Україні. Її відвідувало 79,9% українців.