Власники авто на єврономерах протестують під Радою, поліція перейшла на посилений режим служби

Поліція охороняє урядовий квартал

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Власники "євроблях" уважають, що акцизні збори в Україні необхідно зменшити. Вони вимагають внести зміни до законопроектів №8487 і №8488 про врегулювання розмитнення автомобілів.

Під будівлею Верховної Ради відбувається акція власників авто на єврономерах із вимогою зменшити податкове навантаження під час ввезення іномарок в Україну. Протест розпочала організація "Авто Євро Сила", повідомляють на її сторінці у Facebook.

Серед вимог – внести зміни до законопроектів №8487 і №8488 (про врегулювання розмитнення автомобілів).

"Вимагаємо прибрати коефіцієнт віку у формулі розрахунку акцизу... Нове повне доступне розмитнення складе (ПДВ + мито + військовий збір + акциз) близько 40% від вартості авто на постійній основі для кожного українця", – ідеться в повідомленні.

Представники "Авто Євро Сили" вважають, що в такий спосіб бюджет України отримає кілька мільярдів доларів надходжень завдяки розмитненню автомобілів, увезених в Україну.

Прес-служба столичної поліції інформує, що правоохоронці перейшли на посилений режим служби.

"Працівники структурних підрозділів Головного управління Національної поліції у Києві, військовослужбовці Національної гвардії України і патрульні поліцейські забезпечують охорону правопорядку", – ідеться в повідомленні.

Відео: Поліція Києва / YouTube

Інтернет-видання LB.ua пише, що власники автомобілів на єврономерах частково перекрили урядовий квартал. Вони зупинилися на проїжджій частині, залишивши по одній смузі руху в кожну сторону.

13 липня 2018 року Верховна Рада взяла за основу два законопроекти – №8487 і №8488.

Власники "євроблях" стверджують, що акцизні збори в Україні настільки великі, що перевищують усі інші податки під час розмитнення європейських машин.

Як заявила в жовтні народний депутат від Блоку Петра Порошенко, голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, від початку року в Україну завезли понад півмільйона автомобілів на єврономерах.

Інтернет-видання "Информатор" повідомило, що вранці 7 листопада до будівлі Міністерства інфраструктури у Києві з'їхалися сотні маршруток, вони заблокували проїзд біля Повітрофлотського мосту. Серед вимог – зниження акцизів на розмитнення автомобілів. Водії додали, що приєднаються до акції під Радою.