Волинець повідомив, що гірники шахти №9 "Нововолинська" страйкують через невиплату зарплат

У Волинській області страйкують шахтарі
Фото: pixabay.com

За словами голови Незалежної профспілки гірників України Михайла Волинця, гірники шахти №9 "Нововолинська" вимагають, щоб їм видали зарплати за серпень і вересень.

У Волинській області гірники шахти №9 "Нововолинська" розпочали страйк через невиплату зарплат, повідомив сьогодні вранці голова Незалежної профспілки гірників України (НПГУ) Михайло Волинець у Facebook.

"Розпочався страйк на шахті №9 "Нововолинська". Гірники вимагають погасити заборговану заробітну плату за серпень і вересень", – зазначив він.

Пізніше він написав, що конфлікт виник також на шахті №1 "Нововолинська".

"Міністерством енергетики та вугільної промисловості України призначено виконуючим обов'язки директора ДП "Шахта №1 "Нововолинська" Бара Григорія Ігоровича, якого сьогодні представили колективу. Але люди його не пускають. На підприємство прибула поліція, яка намагається провести Григорія Бара до кабінету", – зазначив Волинець.

Він повідомив, що на знак протесту гірники шахти №1 "Нововолинська" відмовилися підніматися на поверхню. Під землею перебуває 35–38 шахтарів.

17 жовтня Волинець писав, що підкомітет бюджетного комітету Верховної Ради на своєму засіданні не підтримав перерозподілу коштів у вугільній галузі для забезпечення виплати заробітної плати шахтарям.