Вселенський патріарх вважає, що Росія визнає ПЦУ – Ткаченко

Варфоломію виповнилося 80 років
Фото: ЕРА

За словами нардепа від "Слуги народу" Олександра Ткаченка, вселенський патріарх Варфоломій очікує на визнання Православної церкви України іншими православними церквами.

Вселенський патріарх Варфоломій вважає, що Росія визнає Православну церкву України (ПЦУ). Про це народний депутат України, голова комітету Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко поінформував у Facebook 29 лютого, у день народження Варфоломія.

Повідомлення нардеп написав у Стамбулі, де він разом із міністром культури, молоді та спорту Володимиром Бородянським зустрівся із вселенським патріархом.

атріарх у доброму гуморі та радий буде при першій нагоді завітати до Києва. Каже, що незабаром варто очікувати визнання ПЦУ іншими православними церквами. Останньою буде Москва, за його словами", – зазначив Ткаченко.

29 лютого 2020 року Варфоломію виповнилося 80 років.

Православну церкву України створили на об'єднавчому соборі 15 грудня 2018 року, в якому взяли участь всі архієреї Української православної церкви (УПЦ) Київського патріархату (КП) і Української автокефальної православної церкви, а також два архієреї УПЦ Московського патріархату. 5 січня 2019 року вселенський патріарх Варфоломій підписав томос про автокефалію ПЦУ, а 6 січня вручив предстоятелю ПЦУ Епіфанію у Стамбулі.

У диптиху помісних церков, опублікованому на сайті Вселенського патріархату, ПЦУ посідає останнє, 15-те місце.

У 2019 році автокефалію ПЦУ визнали Православна церква Греції та Александрійський патріархат.