Із лікарень Рівненської області за час епідемії коронавірусу звільнилося понад 320 медиків

Із рівненських лікарень звільнилося понад 320 медиків
Фото: EPA (архів)

У Рівненській облдержадміністрації запевнили, що дефіциту кадрів у лікарнях немає, незважаючи на звільнення працівників через епідемію коронавірусу.

Із медичних закладів Рівненської області за час епідемії коронавірусної інфекції звільнилися 324 медики, повідомила у Facebook пресслужба Рівненської облдержадміністрації.

"Робота в лікарні під час пандемії є дуже складною, потребує моральних і фізичних сил, а не тільки професійних знань і навиків. Станом на 3 червня в медзакладах області звільнилися 324 медики, із них 38 лікарів, 109 працівників середнього медичного персоналу та 177 – молодшого медичного персоналу", – заявили в ОДА.

В облдержадміністрації водночас запевнили, що дефіциту кадрів у лікарнях немає.

Перший випадок зараження коронавірусом в Україні зареєстрували 3 березня. Станом на 4 червня загальна кількість інфікованих коронавірусом в Україні становить 25 411 осіб, 747 із них померли, 11 042 одужали.

Рівненська область посідає четверте місце в Україні (після Києва, Чернівецької та Львівської областей) за кількістю хворих: у регіоні 1905 осіб заразилися COVID-19 (із них 40 померли, 1019 одужали).