Застосунок "Дія". За електронними водійськими правами тепер можна сісти на поїзд

Під час посадки на поїзд тепер можна показати е-посвідчення водія
Фото: Укрзалізниця - Ukrzaliznytsia / Facebook

Якщо в е-посвідченні в застосунку "Дія" не буде фото або виникатимуть технічні проблеми, його не будуть вважати дійсним.

Із 6 лютого користувачі програми "Дія" зможуть показувати електронне посвідчення в застосунку під час посадки на поїзд. Про це 6 лютого повідомила пресслужба "Укрзалізниці".

У пресслужбі зазначили, що посвідчення в застосунку буде доступним офлайн, але важливим фактором під час звіряння даних буде дата останнього оновлення документа.

У разі, якщо в е-посвідченні не буде фото або виникатимуть інші технічні проблеми, його не будуть вважати дійсним. Пасажиру необхідно буде показати звичайний документ, який посвідчує особу.

В "Укрзалізниці" додали, що не можна також використовувати скріншот посвідчення із програми "Дія" (водночас у застосунку зробити скріншот неможливо, програма це забороняє.  – "ГОРДОН").

6 лютого в Україні запустили мобільний застосунок "Дія", у якому українці зможуть зберігати особисті документи в електронному вигляді й у майбутньому дістати доступ до всіх державних онлайн-сервісів. Зараз у застосунку доступні електронні посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

За словами прем'єр-міністра Олексія Гончарука, планують запуск у застосунку електронних біометричного закордонного паспорта та ID-картки. Окрім того, в "Дії" будуть цифрові версії студентського та учнівського квитків.