Збільшено кількість ділянок, де поліція використовує прилади TruCAM – Нацполіція України

Фото- і відеофіксація порушень ПДР в Україні запрацювала з 1 червня
Фото: depositphotos.com

Із 29 липня кількість ділянок, на яких поліцейські будуть використовувати прилади TruCAM для вимірювання швидкості автомобілів, збільшать на 43, повідомив перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Нацполіції України Олексій Білошицький.

Із 29 липня на дорогах України збільшать кількість ділянок, на яких поліцейські використовують прилади TruCAM для вимірювання швидкості автомобілів. Про це у Facebook повідомила пресслужба МВС України з посиланням на першого заступника начальника департаменту патрульної поліції Нацполіції України Олексія Білошицького.

"Поряд із камерами автоматичної фіксації порушень ми продовжуємо використовувати мобільні прилади TruCAM. Від сьогодні з'явиться ще 43 нових та розширено п'ять уже існуючих ділянок, де патрульні вимірюватимуть швидкість приладом TruCAM. Місця вимірювання – аварійно-небезпечні ділянки автодоріг та місця концентрації ДТП, скоєних із причин перевищення швидкості. Усього на дорогах України працюватиме 116 приладів TruCAM, а вимірювання здійснюватиметься на 252 ділянках. Наша мета – запобігти цьому правопорушенню і привчити водіїв бути відповідальними на дорозі", – підкреслив чиновник.

Із повним переліком ділянок, на яких поліція може використовувати прилади TruCAM, можна ознайомитися тут.

Білошицький нагадав, що перед ділянкою, на якій здійснюють вимірювання швидкості, має бути встановлено дорожній знак про фото- і відеофіксацію, а в місці проведення фіксації має стояти службовий автомобіль поліції з увімкненими синіми проблисковими маячками.

Система автоматичної фото- та відеофіксації порушень правил дорожнього руху запрацювала в Україні в ніч на 1 червня. Її планували запустити з 1 травня, але відклали через коронавірусну інфекцію та пов'язаний із цим карантин.