Зеленський підписав зміни до Бюджетного кодексу, які дозволять ОДА залучити додаткові фінанси для ремонту доріг

Зеленський підписав закон, який вніс зміни у фінансування дорожньої галузі
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України", який передбачає, що 90% загального обсягу субвенції розподіляють між місцевими бюджетами.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України" №677-IX щодо ефективного фінансування розвитку дорожньої галузі. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Закон дозволить облдержадміністраціям брати кредити на ремонти доріг місцевого значення вже 2020 року, ідеться в повідомленні.

Згідно з документом, 90% загального обсягу субвенції розподіляють між відповідними місцевими бюджетами (крім бюджету міста Києва) залежно від протяжності автомобільних доріг місцевого значення.

Кошти можуть спрямовувати на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах у розмірі не більше ніж 20% обсягу такої субвенції.

Також ці кошти можна буде спрямувати на погашення й обслуговування місцевого боргу за місцевими внутрішнім і зовнішніми запозиченнями, залученими для виконання ремонтно-будівельних робіт.

Тексту закону поки не опублікували.

4 червня Верховна Рада України взяла за основу й ухвалила в цілому законопроєкт №3510 із поправками до Бюджетного кодексу, які дозволяють органам місцевого самоврядування погашати місцеві запозичення на ремонтно-будівельні роботи автодоріг коштом субвенції із держбюджету на будівництво, реконструкцію і ремонт доріг. Завдяки коштам субвенції зможуть виробляти погашення місцевого боргу, а також погашення й обслуговування місцевого боргу за місцевими внутрішніми запозиченнями.