2023 року в Києві та області почне працювати єдина телефонна лінія для всіх екстрених служб – МВС

Модернізацію зв'язку Бондаренко назвав "новим рівнем"
Фото: pixabay.com
У Києві та Київській області у 2023 році планують запустити єдину телефонну лінію 112 для виклику швидкої допомоги, поліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій. Про це повідомив 29 серпня на брифінгу заступник міністра внутрішніх справ України Ігор Бондаренко, інформує сайт МВС.

"Лінія 112 – це не лише уніфікація телефонного номера, це зміна методології реагування та комунікації з людиною, яка звертається по допомогу. Люди отримують можливість не лише в односторонньому порядку повідомити про подію, з ними оператор 112 буде підтримувати двосторонню комунікацію. Оновлювати інформацію, координувати служби, присутність яких потрібна на місці події", – сказав він.

Заступник міністра назвав це "новим рівнем, новою якістю, більшою ефективністю".

"Це вкладається в концепцію європейської лінії 112, де зараз також оновлюються протоколи методології реагування, роботи операторів", – пояснив Бондаренко.

За його словами, необхідність уніфікації телефонного зв'язку з екстреними службами продемонструвала ситуація на деокупованій частині Київської області.

"Були пошкоджені наземні комунікації, на яких працювали лінії 101, 102, 103, і населення, яке не виїхало з міста, втратило можливість будь-якої комунікації", – ідеться в повідомленні МВС.

Бондаренко розповів, що диспетчери лінії 112 "обов'язково володітимуть двома-трьома найпоширенішими іноземними мовами, за можливості залучатимуть операторів, які володіють менш поширеними мовами".

"Що важливо в роботі лінії 112? Коли людина зателефонувала на лінію і зв'язок обірвався, вона передзвонює і потрапляє до того ж оператора. Якщо з однієї локації дзвонять кілька людей, ці дзвінки обробляються і прикріплюються до картки однієї події, інформація не дублюється, вона оновлюється", – наголосив заступник глави МВС.

Контекст:

Наразі українці можуть додзвонитися рятувальникам за номером телефона 101, до поліції – за 102, у "швидку" – за 103.