24 серпня українці за кордоном планують вийти на акцію The Free World Gathering та утворити "живі ланцюги єднання"

Кожен може стати координатором акції у своєму місті
Фото: depositphotos.com
24 серпня, у День Незалежності України, за кордоном відбудеться акція The Free World Gathering. Про це повідомили у посольстві України у Швейцарії.

"Українці, які живуть за кордоном, та друзі України вийдуть на центральні вулиці міст та братимуться за руки, щоб утворити живі ланцюги єднання як символ підтримки України з боку міжнародної спільноти в день відзначення Дня Незалежності України", – ідеться в повідомленні.

Охочі взяти участь в акції мають зареєструватися й указати своє місцеперебування на карті сайта акції.

"Побачивши цю позначку, інші учасники зможуть стати пліч-о-пліч. Або ж можна знайти позначки тих, хто вже відмітився, і зайняти місце поруч, щоб продовжити ланцюг. Також кожен може стати координатором акції у своєму місті", – пояснили у посольстві.

З огляду на карту акції, у ній хочуть узяти участь українці та місцеві жителі в Італії, Португалії, Ірландії, Бельгії, Угорщині та інших країнах.

Скріншот: freeworldgathering.com

Контекст:

24 серпня 1991 року на позачерговій сесії Верховної Ради УРСР було ухвалено Акт проголошення незалежності України.

На всеукраїнському референдумі 1 грудня того самого року рішення про проголошення незалежності підтримало 90,32% українців. Явка становила 84,18%.

24 серпня 2021 року Україна відсвяткувала 30-ту річницю незалежності. У Києві цього дня відбувся військовий парад.

Президент Володимир Зеленський заявив, що і цього року Україна святкуватиме День Незалежності, незважаючи на війну. Формату наперед не розголошують.