25 співробітників харківської лікарні одночасно написали заяви про звільнення після початку приймання хворих на COVID-19

Загальна кількість випадків COVID-19 в Україні сягнула 181 237
Фото: depositphotos.com

16 вересня у харківській лікарні №25 зафіксовано наплив пацієнтів із коронавірусною інфекцією. Після цього медпрацівники почали масово звільнятися, розповіли у міськраді.

Заяви на звільнення після початку приймання пацієнтів із коронавірусом написало 25 медпрацівників харківської лікарні №25. Про це 21 вересня розповіла заступниця харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, повідомляє Суспільне.

За її словами, 25-та лікарня приймала пацієнтів три дні поспіль, 16–18 вересня. Опорна медустанова, розрахована на 100 пацієнтів із COVID-19, прийняла 96 хворих.

"25 осіб на сьогоднішній день, я розмовляла з головним лікарем, подали заяви на звільнення. Він із ними працює, обговорює, просить залишитися, тому що у нас немає іншого виходу. Кадрів немає", – сказала Горбунова-Рубан.

За її словами, бракує медсестер, анестезіологів, терапевтів.

"Будемо набирати, будемо розмовляти, просити, ми ж лікарню не залишимо... Це дуже важкі моменти, зрозумійте. Люди, які повинні працювати з COVID-хворими, розуміють, що можуть захворіти. Вони пишуть заяви, тому що їм страшно за себе, своїх близьких", – зазначила заступниця мера.

За її словами, для медперсоналу початок роботи з інфікованими коронавірусом став великим стресом і навантаженням, хоча під час підготовки опорної лікарні всі висловлювали готовність працювати.

"У дворі 25-ї лікарні стояло 63 машини швидкої допомоги, і 15 осіб прийшли самі за направленнями поліклінік. На жаль, це було таке чергування, коли не було підтримки обласної інфекційної лікарні. І вони були один на один з містом, з усього міста їм везли людей", – повідомила Горбунова-Рубан.

Харківська область посідає третє місце в Україні за кількістю хворих на COVID-19 – 15 505 осіб. Загальна кількість випадків COVID-19 в країні сягнула 181 237.