Аеропорт "Херсон" закрили до кінця року – злітно-посадкову смугу готують до приймання важких літаків

Після реконструкції злітно-посадкової смуги аеропорт зможе приймати важкі літаки до 10–12 разів на день
Фото: Міжнародний аеропорт "Херсон" / Facebook
Міжнародний аеропорт "Херсон" повністю припиняє свою роботу з 20 вересня до кінця 2021 року у зв'язку з реконструкцією злітно-посадкової смуги. Про це повідомляли наприкінці серпня на сайті аеропорту.

Смугу хочуть підготувати до приймання важких Boeing, зазначали в повідомленні.

20 вересня директор КП "Херсонські авіалінії" Віталій Кучерук підтвердив "Укрінформу", що аеропорт закрили, реконструкція триває за планом.

За його словами, зараз знімають плити на 500 метрах смуги, після цього почнуть фрезерування покриття основної частини злітно-посадкової смуги завдовжки 2 тис. м.

Кучерук зазначив, що відкрити аеропорт планують до Нового року, якщо дасть змогу погода.

Контекст:

Президент України Володимир Зеленський під час візиту в Херсонську область у червні 2020 року доручив підготувати пріоритетний план реконструкції аеропортів країни. Аеропорт у Херсоні він назвав "одним із дуже важливих хабів на півдні України".

Херсонський аеропорт увійшов до державної цільової програми розвитку аеропортів, яка передбачає фінансування реконструкції його злітно-посадкової смуги.

Проєкт передбачає прокладання нового шару асфальтобетону по всій площі смуги. Це дасть змогу приймати літаки Boeing 737 – 800, 900 і Airbus 321 до 10–12 разів на день.

Міжнародний аеропорт "Херсон" відкрили 1985 року. Його загальна площа 297,3 га, а довжина злітно-посадкової смуги становить 2500 м. Аеропорт може приймати 400 пасажирів на годину.