Аваков пообіцяв надати звіт про бійку 9 травня у Дніпрі до 10 липня

Аваков: Я вважаю, що вжиті нами заходи будуть адекватними
Фото: kmu.gov.ua

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що реакція поліцейських під час акції з нагоди 9 Травня у Дніпрі була неналежною.

Звіт про бійку 9 травня у Дніпрі буде надано до 10 липня, сказав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков під час засідання уряду 11 травня, повідомляє кореспондент "ГОРДОН".

"На тлі того, що поліцейські спрацювали по всій країні більш-менш гідно, я хочу попросити вибачення в українського народу, у кожного з вас за ті обставини, які призвели до неналежної реакції поліцейських у Дніпрі. Я вважаю, що вжиті нами заходи будуть адекватними і до 10 липня ми зможемо дати публічну інформацію та звіт про деталі того, що там відбувалося", – заявив він.

Аваков зазначив, що "ми вивчимо цей урок".

"Це для кожного з нас", – сказав міністр.

У Дніпрі 9 травня під час проходження по місту колони Опозиційного блоку сталася масова бійка за участю поліцейських, у якій постраждали ветерани АТО, що вимагали забрати червоні прапори. Свідки зазначили, що бійку почали не поліцейські, а "молодики спортивної статури", які з помаранчевими відмітками на грудях охороняли агітаційні намети Опозиційного блоку.

Генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що під час заворушень у Дніпрі тітушки співпрацювали з поліцією.

10 травня Аваков підписав наказ про звільнення начальника Головного управління Нацполіції у Дніпропетровській області Ігоря Репешка, начальника міського управління поліції Дніпра Андрія Бідила та їхніх заступників із питань гарантування громадської безпеки.