Аваков захворів на COVID-19

Аваков отримав позитивний результат тесту на COVID-19
Фото: ЕРА

Колишній міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков інфікувався коронавірусом. Про це в коментарі "Українській правді" 22 жовтня повідомив представник його пресслужби Ярослав Тракало.

За його словами, отримавши позитивний результат тесту на COVID-19, Аваков вирушив на самоізоляцію.

Тракало також уточнив, що колишній глава МВС почувається нормально – його не шпиталізували, він перебуває вдома.

17 квітня Аваков повідомляв, що "обов'язково зробить щеплення" проти коронавірусу, однак чи вакцинувався ексміністр – невідомо.

Контекст:

В Україні погіршується епідемічна ситуація. Улітку фіксували менш як 2 тис. випадків COVID-19 щодня, у вересні та жовтні цей показник зріс у рази. У зв'язку з поширенням штаму "Дельта" четверта хвиля COVID-19 в Україні почалася раніше, ніж прогнозували, заявляв 11 жовтня глава МОЗ Віктор Ляшко.

Станом на 22 жовтня в Україні підтвердили 2,7 млн випадків коронавірусної інфекції, з них понад 23 тис. – протягом останньої доби. Це абсолютний рекорд за весь час епідемії. Померло більше ніж 63 тис. пацієнтів із COVID-19.

Вакцинація проти коронавірусу в Україні стартувала 24 лютого. 21 липня розпочали п'ятий етап імунізації: зробити щеплення можуть усі охочі віком від 18 років. В окремих випадках дозволено вакцинацію дітей від 12 років.

З початку кампанії з імунізації в Україні однією дозою щеплено 8,5 млн осіб, повністю вакциновані й дістали дві дози препаратів проти COVID-19 6,8 млн громадян.