Автор підручника з української мови Авраменко розповів, як у книжку могла потрапити адреса порносайта

Авраменко: Сподіваємося, державні органи захистять учнів і всю освітню громаду, заблокувавши сайт розпусти
Фото: Олександр Авраменко / Facebook
Український філолог, автор підручника з української мови для 10-го класу Олександр Авраменко 19 травня прокоментував у Facebook появу у книжці посилання на порносайт.

Ситуацію він назвав "неподобством".

Авраменко заявив, що вказав у підручнику адресу сайта Новомиргородського району Кіровоградської області з метою дотримання авторського права.

"У вересні 2020 року сайт Новомиргородського району змінили на порносайт, на жаль, цей новоспечений інтернет-ресурс для дорослих залишив собі назву колишнього сайта Новомиргорода... Тільки зараз стало відомо про таку метаморфозу", – написав філолог.

Він повідомив, що видавництво "Грамота" 17 травня звернулося в кіберполіцію із проханням заблокувати порносайт, але "хура й досі там".

"Державна бюрократична машина спить. Обіцяють розглянути нашого листа протягом 10 днів. Сьогодні звернулися до департаменту швидкого реагування. Сподіваємося, державні органи захистять учнів і всю освітню громаду, заблокувавши сайт розпусти. Чому це сталося саме з моєю книжкою? Цього року на конкурс я подав чотири підручники – і всі вони посіли перше місце з великим відривом від конкурентів. Можливо, причина в цьому? На жаль, недоброзичливці є й у мене. А може, це просто прикрий збіг... Боляче..." – написав він.

Контекст:

17 травня стало відомо, що в підручнику з української мови для 10-го класу авторства Авраменка виявили посилання на порносайт. Ця сама помилка є й в електронному варіанті підручника, який опубліковано на сайті "Шкільні підручники".