Частина регіонів України може перейти в "зелену" зону карантину – Шмигаль

Майже всі області наразі перебувають у "жовтій" зоні карантину, зазначив Шмигаль
Фото: kmu.gov.ua
Частина областей України може перейти в "зелену" зону епідемічної небезпеки. Про це 17 травня під час селекторної наради під головуванням президента України Володимира Зеленського повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, пише пресцентр Офісу президента України.

Глава Кабміну зазначив, що "на сьогодні в Україні 243 тис. активних хворих порівняно із 420 тис. на піку епідемії".

"Майже всі області наразі перебувають у "жовтій" зоні. Черкаська область – єдина в "помаранчевій" зоні за коефіцієнтом виявлення випадків інфікування. Також є частина областей, які можуть перейти на "зелений" рівень епідемічної небезпеки", – сказав Шмигаль.

Контекст:

Адаптивний карантин в Україні продовжили до серпня. Країна повернулася до такого режиму із 24 лютого. Регіони поділяють на "зелену", "жовту", "помаранчеву" і "червону" зони за рівнем обмежень, які залежать від епідемічної ситуації.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Від початку епідемії в Україні підтвердили понад 2,15 млн випадків коронавірусної інфекції (2136 – протягом останньої доби), померло 48 184 пацієнти з COVID-19, приблизно 1,86 млн осіб одужали (6 869 – упродовж 16 травня).